Φαρών 147 Καλαμάτα Μεσσηνίας, 24100
My Cart
0.00
Blog

Σουπιές λεμονάτες

 Υλικά για τέσσερα άτομα
1 κιλό σουπιές καθαρισμένες ή ακαθάριστες από Φρεσκοκατεψυγμένα Μάλαμα
3 καρότα σε φέτες
3 μέτριες πατάτες
2 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
μαϊντανό και άνηθο ( προαιρετικά)
χυμό από 2-3 λεμόνια (ανάλογα πόσο ζουμερά είναι)
αλατοπίπερο
ένα φλυτζ.λάδι
ρίγανη
1 φλ. τσαγιού νερό
Χυμό από τρία λεμόνια

Εκτέλεση

     Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις σουπιές σε λωρίδες, και τις βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν και ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά μας.

Ρίχνουμε τις σουπιές σε φαρδιά κατσαρόλα ή στην χύτρα μας, ανακατεύοντας μέχρι να πιούν το νερό τους.

Προσθέτουμε το λάδι, σοτάρουμε ελαφρά, ρίχνουμε τα κρεμμύδια, σκόρδο και καρότα, τις πατάτες και ανακατεύουμε για δυο με τρία λεπτά.

Μετά προσθέτουμε το νεράκι να σκεπάσει το φαγητό μας, και εφόσον  έχουμε τεμαχίσει  τα μυρωδικά (μαϊντανό και άνηθο)τα ρίχνουμε μαζί με τον χυμό μέσα στην κατσαρόλα μας και την σκεπάζουμε, σιγοβράζουμε για 1ώρα και 20 λεπτά .

Καλή επιτυχία η όρεξη είναι δεδομένη !!!