Φαρών 147 Καλαμάτα Μεσσηνίας, 24100
My Cart
0.00
Blog

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΣΑΝ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ

        Σαρδέλες σαν τηγανητές
                 ΥΛΙΚΑ
1κιλ. Σαρδέλες από Φρεσκοκαταψυγμένα Μάλαμα
250γρ. Αλεύρι
Αλάτι
1 Ποτήρι Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βγάζουμε τις σαρδέλες από την κατάψυξη  την προηγούμενη ημέρα και τις τοποθετούμε στην συντήρηση.
Εφόσον έχουν ξεπαγώσει ,πλένουμε τις σαρδέλες, τις καθαρίζουμε και βγάζουμε το κόκαλό τους πατώντας με το δάχτυλο και τραβώντας το να βγει.

Βάζουμε αλάτι και αλευρώνουμε και από δύο πλευρές.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ πιάτο και περνάμε τις σαρδέλες μια μια και από τις δυο πλευρές ,τις τοποθετούμε δίπλα – δίπλα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 250 βαθμούς στην πάνω σχάρα για λίγα λεπτά.

Προσοχή να μην τις κάψουμε!!