Μάλαμας Φρεσκοκατεψυγμένα

 

ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟ ΜΠΟΥΡΔΕΤΟ ΜΕ ΓΑΛΕΟ (ΓΛΑΥΚΟ)

Υλικά για 2 μερίδες: 

1)      2 Μεγάλες φέτες  γαλέο (γλαύκο) από Φρεσκοκατεψυγμένα Μάλαμα
2)      1 Φλιτζάνι λάδι

3)      2 Μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες

4)      1 Κουταλιά τοματοπελτέ

5)      1 Κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

6)      2 Ολόκληρες σκελίδες σκόρδο

7)      ½  Κιλό τομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες ή 1 κονσέρβα τοματάκια Κον κασέ ψιλοκομμένα

8)      1 Φύλλο δάφνης

9)      Πιπέρι

10)   Αλάτι κατά βούληση

11)   1 Φλιτζάνι νερό

Διαδικασία:  

Σε ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε μέσα σε αυτό τα κρεμμύδια. Τα ανακατεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία με ξύλινη σπάτουλα μέχρι να γίνουν διάφανα (περίπου 5 λεπτά δηλαδή). Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα ή τα ντοματάκια Κον κασέ, την πάπρικα, το φύλλο δάφνης, τις 1-2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες, τον τοματοπελτέ, αλάτι και πιπέρι, καθώς και 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό.

Αφήνουμε την σάλτσα μας να βράσει και να δέσει σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 20-30 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμη ρίχνουμε μέσα 1 μικρό φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ νερό και τις δύο μεγάλες φέτες του ψαριού μας και κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας για να βράσει. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος ελέγχουμε εάν το ψάρι έχει γίνει ή εάν έχει εξατμιστεί το νερό. Το ψάρι μας δεν χρειάζεται πάνω  από 10 λεπτά μαγείρεμα. Το φαγητό μας είναι έτοιμο όταν μείνει με τη σάλτσα του δεμένη , χωρίς περιττά υγρά. Μόνο με την τομάτα και το λάδι δηλαδή.

Σερβίρουμε στο πιάτο τη φέτα του ψαριού, με αρκετά κρεμμύδια γύρω – γύρω και σάλτσα. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και στολίζουμε με φυλλαράκια μαϊντανού.

Καλή σας Όρεξη !!!

 

0