Φαρών 147 Καλαμάτα Μεσσηνίας, 24100
My Cart
0.00
Blog

Καλαμάρια ή θράψαλα λεμονάτα

Συστατικά
1 κιλό μέτρια καλαμάρια ή θράψαλα από Φρεσκοκατεψυγμένα Μάλαμα
4-5 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι μέτριο
1 κουτ.σουπ.μουστάρδα
ρίγανη
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
3 λεμόνια το χυμό και το ξύσμα τους
αλάτι, πιπέρι.
ΒήματαΚαθαρίζετε τα καλαμάρια και τα πλένετε σε μπόλικο τρεχούμενο νερό.

Κρατάμε τα καλαμαράκια ολόκληρα και χωριστά τα κεφαλάκια τους

Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τον χυμό των λεμονιών με το ξύσμα τους, το αλάτι το πιπέρι ,την ρίγανη , και λίγο λάδι και τα αναμιγνύουμε.

Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και τα σκόρδα .

Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε μέσα το κρεμμύδι και τα σκόρδα μέχρι να μαλακώσουν.

Ρίχνετε στην κατσαρόλα τα καλαμάρια ολόκληρα και τα κεφαλάκια τους, περιχύνετε με το μίγμα του λεμονιού

Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό

Βράζουμε για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά .

Έτοιμα

Καλή επιτυχία η όρεξη είναι δεδομένη !!!