Φαρών 147 Καλαμάτα Μεσσηνίας, 24100
My Cart
0.00
Blog

Για το τέλειο ψήσιμο των Θαλασσινών

Σε αυτήν την συνταγή θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε μερικές οδηγίες για να δημιουργήσετε το τέλειο και γευστικο ψήσιμο .

Μαρινάδα για Θράψαλα , Καλαμάρια , Χταπόδια , Πλοκάμια Θράψαλου

Υλικά: Λεμόνια , Ελαιόλαδο , Σκόρδο , Πιπέρι , Ρίγανη , Αλάτι .Τις ποσότητες υπολογίστε το μόνοι σας ανάλογα με την ποσότητα των θαλασσινών που θέλετε να μαρινάρετε.

Εκτέλεση : Σε μια μικρή λεκάνη στίβουμε τα λεμόνια και το ξύσμα τους ,ρίχνουμε το ελαιόλαδο το σκόρδο εφόσον το κόψουμε σε μικρά κομμάτια ,το πιπέρι την ρίγανη και το αλάτι και τα ανακατέβουμε πολύ καλά για να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας . Στην συνέχεια παίρνουμε τα προϊόντα μας ένα ένα και εφόσον τα βουτάμε στο μίγμα τα βάζουμε σε μια άλλη λεκάνη και όταν τα περάσουμε όλα από το μίγμα μας , το υπόλοιπο το ρίχνουμε μέσα στα προϊόντα και τα αφήνουμε εκεί για πάνω από δυο ώρες. Υ.Σ. Μπορείτε να τα έχετε στην μαρινάδα και από το βράδυ η και μια ώρα πριν.

Όταν θα τα ψήσουμε τα παίρνουμε ένα ένα μέσα από την μαρινάδα

Αν ψήσουμε στα  κάρβουνα να ανάψουν πολύ καλά και η σχάρα μας να έχει κάψει πολύ καλά ,όπου και αν τα ψήσουμε να έχουμε δυνατή φωτιά.

  1. Καλαμάρι ή Θράψαλο εφόσον τα έχουμε καθαρίσει και τα έχουμε στην μαρινάδα μας όπου δεν έχουμε χαλάσει τους κορμούς για να κρατάει μέσα του τα υγρά που θα βγουν από το ψήσιμο.Τα βάζουμε στην σχάρα για πέντε με επτά λεπτά από την κάθε πλευρά και είναι έτοιμα.   Υ.Σ Βάλτε λίγα σκορδάκια μέσα του από την μαρινάδα.
  2. Χταπόδι το παίρνουμε από την μαρινάδα μας και το βάζουμε στην δυνατή φωτιά για δέκα λεπτά από την κάθε πλευρά.
  3. Γαρίδες οι γαρίδες μας θέλουν ένα πολύ καλό πλύσιμο με νερό της βρύσης και στην σχάρα για τέσσερα με πέντε λεπτά την κάθε πλευρά όχι περισσότερο για να μην μας στεγνώση.

Το μυστικό για ένα επιτυχημένο ψήσιμο καλή μαρινάδα δυνατή φωτιά όχι πολύ  ώρα  ψήσιμο.

Καλή Παρέα και καλά να περάσετε .

Για τα ούζα τσίπουρα και κρασάκι δεν χρειάζετε να πω εγώ νομίζω ότι ξέρετε καλύτερα από εμένα.