- 500 γρ. Γαρίδες Ολόκληρες ή Αποφλοιωμένες μόνο από Φρεσκοκατεψυγμένα Μάλαμα
- 8-10 κ.σ. ελαιόλαδο
- Χυμός από 2 λεμόνια
- 2 κ.σ. απαλή μουστάρδα ή σκόνη
- 1/2 καπάκι ούζου (προαιρετικά)
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες. Αφαιρούμε το εντεράκι από την ραχοκοκαλιά ,τα κεφάλια και το κέλυφος, (τις Αποφλοιωμένες τις αφήνουμε ως έχουν απλά τις πλένουμε ) και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι. Σκουπίζουμε και προσθέτουμε αλάτι. Σε ένα φαρδύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και μετά προσθέτουμε τις γαρίδες. Τηγανίζουμε πρώτα από τη μία πλευρά για 1-2 λεπτά και μετά από την άλλη. Πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι. Ρίχνουμε το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί. Στη συνέχεια, σκεπάζουμε το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5 λεπτά.
Παράλληλα, στύβουμε τα λεμόνια και προσθέτουμε τη μουστάρδα στο χυμό τους. Ανακατεύουμε καλά. Όταν περάσουν τα 5 λεπτά, ανοίγουμε το καπάκι, δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά, ρίχνουμε το χυμό με τη μουστάρδα και κλείνουμε την φωτιά σε 2 λεπτά και τέλος αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει . Βγάζουμε τις γαρίδες σε ένα πιάτο, ρίχνουμε τη σάλτσα από πάνω και αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή σας επιτυχία η όρεξη είναι Δεδομένη !!!!!!!!!